[Forsendelse] Viktig om forsikring

Post Reply
User avatar
birdie
Admingruppen
Posts: 1873
Joined: 25 Sep 2010, 23:58
Location: Arendal

[Forsendelse] Viktig om forsikring

Post by birdie » 10 Dec 2012, 12:13

Vær obs på at ved utenlandsforsendelse er det begrensede beløp hver pakke er forsikret for. Dette beregnes ikke ut fra innholdets verdi, og maksbeløpet er ikke på mer enn 450-500 kroner (altså det man vil få igjen ved en ev. skade eller bortkommet pakke).

For å fullforsikre en utenlandspakke må man benytte alternativet Bring Express, Quickpack. Dette kan ordnes over disk på ditt postkontor, eller forhåndsbestilles via tlf 04050 eller web. Man må registrere seg som kunde hos Bring i forkant.

Priseksempel på maks to dagers frakttid innen Europa, for en SD-dukke i originaleske og papp-"shipper" (ca 4,5 kg) er 1000 kroner pluss mva. Det kan være greit å være klar over dette på forhånd, og kalkulere inn litt av dette beløpet i salgssummen. Slik kan du også tilby deg å dele noe av utgiften med kjøper, slik at du fremstår som samarbeidsvillig og serviceminded. Til sammenligning vil den samme pakken sendt som vanlig carry-on-cash komme på ca 350 kroner. Da er det sporing men altså så godt som ingen forsikring.

Tillegg: Posten foreslo at man kunne kjøpe en stykkgodsforsikring (til en vanlig pakkeforsendelse) hos eget forsikringsselskap, men en telefonrunde avslørte at dette var en ukjent ordning og f.eks. hverken if eller Terra kunne tilby noe slikt.

Post Reply